Lamson Security

AFAS Live

Voor AFAS Live verzorgen we inmiddels ruim een jaar het onderhoud en de upgrades aan het Nedap AEOS toegangscontrole- en inbraakbeveiligingssysteem. Voor een bedrijf als AFAS Live kunnen eventuele storingen in zo’n systeem vlak voor een groot concert door een wereldberoemde artiest grote gevolgen hebben. Daarom is het extra belangrijk dat een leverancier actief meedenkt, snel schakelt en dat er snel iemand ter plaatse kan zijn als de nood echt aan de man is. En dat is precies wat we graag doen: dat extra stapje dat het verschil maakt.

De aanleiding

AFAS Live is een live venue. Het bedrijf is voornamelijk bekend van concerten en optredens, maar er vinden ook veel B2B evenementen plaats. Denk daarvoor bijvoorbeeld aan meetings, kick-off evenementen, modeshows en bedrijfsfeesten. AFAS live staat bekend om de perfecte akoestiek voor versterkt geluid. Dat is één van de belangrijkste redenen dat artiesten er graag komen spelen. Bob Klijnee, die in de rol van manager operationsfacilitair zijn liefde voor muziek en expertise in facilitair management heeft weten te combineren, is hier onze primaire contactpersoon.

Inmiddels maakt Afas Live al bijna tien jaar gebruik van het Nedap AEOS toegangscontrole- en inbraakbeveiligingssysteem. Ze hebben voor dat systeem gekozen, omdat dat het beste aansloot bij de flexibiliteit en de aanpasbaarheid die ze nodig hadden.

Medio 2022 had het Nedap AEOS systeem van AFAS Live de jaarlijkse versie upgrade nodig. Deze kunnen door Nedap Channel Partners worden uitgevoerd. Dit was voor AFAS Live het moment om een inventarisatie te starten van mogelijke geschikte Channel Partners.

Het doel

Bob heeft samen met zijn team een aantal bedrijven gesproken en uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Daarbij was het extra belangrijk dat de toekomstige leverancier:

  • De complexiteit van toegangscontrole en inbraakbeveiliging bij een relatief klein bedrijf dat zulke grote evenementen organiseert, met bekende artiesten werkt, en waar veel onderaannemers en flexwerkers rondlopen goed begrijpt;
  • Een bedrijfscultuur heeft waarin actief meedenken en korte communicatielijntjes een tweede natuur zijn;
  • Nedap AEOS-software updates mag uitvoeren;
  • Rechtstreeks Nedap AEOS onderdelen kan leveren.

De aanpak

Tegelijk met de eerste software update hebben we het onderhoud van het toegangscontrole- en inbraakbeveiligingssysteem overgenomen. In de loop van het afgelopen jaar hebben we diverse kleine uitbreidingen gedaan. Wist je trouwens dat we bij Lamson Security gek zijn op co-creatie? De noodknoppen die we in samenwerking met het team van AFAS Live bedacht en geïnstalleerd hebben zijn daar een goed voorbeeld van.

Het resultaat

Zowel het team van AFAS Live als het team van Lamson Security zijn happy met de samenwerking. Van beide kanten regent het positieve uitdrukkingen als “lekker snel schakelen” en “korte lijntjes”. Op de vraag hoe groot de kans is dat hij Lamson Security aan een ander bedrijf zou aanbevelen, geeft hij ons een 9 uit 10. Daar zijn we enorm trots op. En dankbaar voor.

We denken graag met je mee en staan bekend om onze pragmatische insteek.

Ook toe aan een partner die actief meedenkt?

© 2024 Lamson Security