Lamson Security

Expert in Geavanceerde Toegangscontrole Oplossingen

On-premises, Pseudo-cloud of cloud-native Toegangscontrole, een toelichting:

Lamson Security Systems: Jouw Expert in Geavanceerde Toegangscontrole Oplossingen

Vandaag de dag zijn er veel verschillende oplossingen voor fysieke toegangscontrole: on-premises, pseudo-cloud of cloud-native toegangscontrole. De meeste worden aangeboden als on-premises producten, maar steeds meer oplossingen worden nu aangeboden als een dienst of een native, op de cloud gebaseerde oplossing. Er is vaak verwarring over de verschillen tussen deze leveringsmodellen.

Dus, in dit artikel verkennen we de drie belangrijkste modellen die beschikbaar zijn – en de voor- en nadelen van elk.

On-premises oplossingen

Een on-premises fysiek toegangscontrolesysteem houdt in dat er software wordt geïnstalleerd op de eigen servers van de klant en dat het systeem intern wordt beheerd. Dit kan meer controle- en aanpassingsopties bieden. Maar het vereist ook meer middelen en expertise om het systeem te onderhouden. Alle communicatie tussen de server, controllers en klanten blijft intern, zonder verbinding met de buitenwereld.

De toegangscontroleserver bestaat vaak uit een enkele, monolithische toepassing met een grote, verbonden database voor opslag. De verschillende componenten van deze oplossing zijn nauw met elkaar verbonden, waarbij alle processen worden afgehandeld door dezelfde codebase. Om het systeem bij te werken, moet je de volledige codebase bijwerken.

Het belangrijkste voordeel van een monolithische on-premises toepassing met een enkele database is het gemak van ontwikkeling en de consistentie van gegevenstoegang en bedrijfslogica. Dit komt doordat alles zich op één centrale locatie bevindt. Naarmate de omvang en complexiteit van een toepassing echter toenemen, worden schalen en onderhoud moeilijker.

Pseudo-cloud oplossingen

Bij pseudo-cloud toegangscontroleproducten wordt een on-premises oplossing geïnstalleerd in een cloudomgeving en afzonderlijk gehost voor elke klant. Dit is geschikt voor klanten die flexibiliteit en gemak nodig hebben. De meeste installatie- en onderhoudstaken worden verzorgd door de oplossingsprovider, die ook verantwoordelijk is voor updates en back-ups. Omdat de provider verantwoordelijk is voor het onderhoud van alle installaties, plus de netwerkinfrastructuur en verbindingen met klanten, kan dit een uitdaging zijn.

De architectuur van een pseudo-cloud oplossing is in wezen identiek aan die van een on-premises oplossing. Dit betekent dat de provider dezelfde oplossing installeert, maar in een cloudomgeving. Dit betekent dat elke klant een eigen op zichzelf staande installatie heeft, compleet met een eigen database. Het bijwerken van zo’n oplossing houdt in dat de software voor elke klant opnieuw moet worden geïnstalleerd, wat tijdrovend kan zijn.

Cloud-native toegangscontroleoplossingen

Cloud-native producten worden gehost en beheerd door een externe serviceprovider. Dit stelt klanten in staat om toegang te krijgen tot de fysieke toegangscontroleoplossing via internet. Deze aanpak biedt verschillende voordelen, waaronder, maar niet beperkt tot:

  • Kosteneffectiviteit en schaalbaarheid: De provider zorgt voor de infrastructuur, het onderhoud en updates.
  • Toegankelijkheid: Het systeem kan worden benaderd vanaf elke locatie met een internetverbinding.
  • Integreren: Mogelijkheid om de cloudoplossing te integreren met andere cloud-native technologieën zoals HR-systemen, bezoekersbeheersystemen en andere op beveiliging gerelateerde services.
  • Bedrijfscontinuïteit: Een cloud-native oplossing steunt sterk op on-premises controllers om bedrijfscontinuïteit te garanderen bij een netwerkstoring.

De architectuur van een cloud-native oplossing verschilt aanzienlijk van on-premises en pseudo-cloud oplossingen. Typisch zijn constructies voor cloud-native oplossingen gebaseerd op microservices, waarbij processen zijn onderverdeeld in kleinere, onafhankelijk implementeerbare services. Deze services communiceren met elkaar via goed gedefinieerde interfaces.

Met deze aanpak gebruikt elke klant dezelfde middelen en infrastructuur, waardoor het gemakkelijker wordt om services onafhankelijk bij te werken zonder enige downtime. En de services zijn meestal ontworpen om gemakkelijk op te schalen om aan de behoeften van elk moment te voldoen. Je kunt bijvoorbeeld één instantie van een service laten draaien tijdens kantooruren, maar deze tijdens de rest van de tijd opschalen naar meerdere instanties.

Lamson Security Systems: Jouw Partner in Expertise en Toegangscontrole Oplossingen

In deze wereld van evoluerende toegangscontrole begrijpen we bij Lamson Security Systems de complexiteit van keuzes waarmee organisaties worden geconfronteerd. Onze expertise in on-premises, pseudo-cloud en cloud-native oplossingen stelt ons in staat om jouw organisatie te voorzien van een op maat gemaakte aanpak die de hoogste normen van veiligheid en flexibiliteit biedt.

Betrouwbare Dienstverlening op Maat

Of je nu op zoek bent naar een on-premises installatie met volledige controle, de flexibiliteit van een pseudo-cloud oplossing of de schaalbaarheid van cloud-native toegangsbeheer, Lamson Security Systems heeft het antwoord. Onze oplossingen zijn ontworpen om naadloos te integreren met jouw bedrijfsbehoeften en bieden betrouwbare en efficiënte toegangscontrole.

Geavanceerde Technologieën voor Optimaal Beveiligingsniveau

Ons aanbod omvat geavanceerde technologieën zoals biometrische toegangscontrole, NFC-systemen en intelligente beveiligingsoplossingen. Met deze technologieën ben je niet alleen verzekerd van hoogwaardige beveiliging, maar ook van gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

Vertrouw op Lamson Security Systems’ Bewezen Ervaring

Lamson Security Systems is de vertrouwde partner die jouw organisatie nodig heeft voor toegangscontrole. Met onze uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van de verschillende leveringsmodellen, zorgen we ervoor dat jouw beveiliging altijd gegarandeerd is.

De Juiste Keuze voor Jouw Organisatie

Bij het kiezen van de juiste toegangscontroleoplossing is het van cruciaal belang om de specifieke behoeften, vereisten en beveiligingsprioriteiten van jouw organisatie te evalueren. Of je nu kiest voor on-premises, pseudo-cloud of cloud-native, Lamson Security Systems staat klaar om jou te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze en het implementeren van een oplossing die naadloos aansluit op jouw bedrijfsdoelen.

Samenwerken voor Toekomstbestendige Beveiliging

Lamson Security Systems is meer dan alleen een leverancier; we zijn jouw partner in het waarborgen van een veilige en productieve omgeving. Samen kunnen we de evoluerende uitdagingen van fysieke toegangscontrole aan, en jouw organisatie voorzien van een duurzame, toekomstbestendige beveiligingsoplossing.

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Wilt u meer weten over het Toegangscontrole Oplossingen?

© 2024 Lamson Security