Header afbeelding

Toegangscontrole

Slimme Toegangscontrole en Toegangsbeheersystemen

Toegangscontrole

Het bepalen van wie er toegang heeft tot gebouwen, ruimtes, parkeervoorzieningen, terreinen en kasten, oftewel toegangscontrole, is vaak de eerste laag in de beveiliging van uw organisatie.

Waarom toegangscontrole en toegangsbeheer?

Door sloten en sleutels te gebruiken kunt u uw gebouw en de ruimtes daar binnen beveiligen. Maar het gebruik van sleutels brengt een aantal risico’s met zich mee:

  • Als sleutels verloren, gestolen of niet teruggegeven worden betekend dit dat sloten en de bijhorende sleutels vervangen moeten worden.
  • Sleutels kunnen gemakkelijk en ongewenst gekopieerd worden.
  • Deuren worden uit gemak open gelaten waardoor de beveiliging omzeilt wordt.

Deze situaties kunnen voorkomen worden door gebruik te maken van elektronische toegangsbeheer. In plaats van een sleutelslot kan een paslezer gebruikt worden om met een toegangspas toegang te krijgen tot een gebouw of ruimte. Daarbij kan per persoon of groep personen bepaalt worden waar ze toegang toe hebben. Er kan gekozen worden voor een reeks aan technieken, zoals bijvoorbeeld een vingerafdruk scanner, handpalm scanner, NFC Toegangscontrole, RFID Toegangscontrole, elektronische cijfersloten of elektrisch cilinderslot.
Wanneer u bijvoorbeeld aan uw server en netwerk apparatuur denkt, dan is dit bij uitstek een gedeelte waar u een goede deurbeveiliging wilt. Onbevoegde toegang tot deze apparatuur kan uw bedrijfsvoering in gevaar brengen en personen toegang geven tot gevoelige informatie. Daarom wilt u zelf kunnen bepalen wie er wanneer toegang heeft tot deze ruimten of zelfs kasten. Onze systemen helpen u daarbij.

Controlepunten

In sommige gevallen is het wenselijk om fysieke barrières te hebben om beveiligde ruimtes afteschermen van de rest. Dit kan gerealiseerd worden met toegangscontrole systemen die elektronisch aangestuurd worden, zoals een tourniquet, slagboom, toegangspoort, deur of zelfs een lift. Een toegangscontrolesysteem kan deze aansturen, zelfs in combinatie met camerabewaking, alarminstallatie, tijdsregistratie systeem en intercomsystemen.
Wanneer ruimtes extra beveiligd moeten worden kan er zelfs als extra laag biometrische controle toegevoegd worden. Dit kunnen vingerafdrukscanners zijn, maar ook geavanceerdere technieken als gezichtsherkenning. Kortom, toegangscontrole kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als nodig is voor uw organisatie.

Met onze toegangscontrolesystemen bent u in staat om:

Zelf te bepalen wie op welk tijdstip toegang heeft tot uw gebouw of ruimte binnen het gebouw;
Te bepalen wie er gebruik mag maken van uw parkeervoorzieningen;
Bezoekers te registreren en hun bewegingsvrijheid binnen uw gebouw te beheren;
Urenregistratie te koppelen aan het toegangscontrolesysteem wanneer er gebruik gemaakt wordt van tijdregistratie.

Wat brengt een intelligent toegangscontrole systeem

Met het beveiligingsplatform AEOS van Nedap Security Management regelt u de toegang tot vrijwel alles. Deuren, liften, lockers, kopieerapparaten: wat u ook wilt. Uniek aan AEOS is dat u autorisaties toekent aan personen en voertuigen in plaats van aan toegangspassen. Dit is sneller, makkelijker en reduceert fouten aanzienlijk. Bovendien koppelt AEOS autorisaties automatisch op basis van vooraf omschreven kenmerken. Zoals afdeling, leeftijd en functie. Veranderen medewerkers bijvoorbeeld van kantoorlocatie, dan wijzigen hun toegangsrechten vanzelf mee.

Het intelligent toegangscontrolesysteem groeit mee met uw onderneming. Besluit u later bijvoorbeeld ook printers of liften te beheren met AEOS? Of wilt u in de toekomst uw bezoekersmanagement verder professionaliseren? Allemaal geen probleem. U kunt altijd probleemloos toegangsfuncties wijzigen en uitbreiden. Met een paar muisklikken past u eenvoudig de toegangscontrole aan uw wensen aan. Bovendien breidt u AEOS eenvoudig uit met andere beveiligingsfuncties, zoals cameratoezicht en inbraakdetectie. We investeren al jaren in AEOS en optimaliseren het beveiligingsplatform continu. U profiteert geregeld van updates en voegt nieuwe functionaliteiten eenvoudig toe. Zo groeit AEOS ook na aanschaf mee met ontwikkelingen in de markt en veranderingen binnen uw organisatie.

AEOS bestaat uit software waarmee u uw intelligent toegangscontrolesysteem precies naar uw wensen inricht. U bepaalt zelf welke functionaliteiten u installeert en betaalt zo nooit te veel. Een toekomstbestendig platform en uw investering verdient u meer dan terug. Hoe u precies waar voor uw geld krijgt? Een korte impressie.

Intelligent toegangscontrolesysteem Implementeren? Uw hardware integreert eenvoudig

AEOS is gebaseerd op open IT-standaarden. Dat betekent dat u uw bestaande hardware en systemen makkelijk binnen AEOS integreert. Zo behoudt u investeringen uit het verleden. En ook na implementatie voegt u elk soort of merk hardware toe dat u wilt. Van IP-camera’s tot opslagmedia, kaartlezers en intercoms.

Intelligent toegangscontrolesysteem! Uw productiviteit verhoogt

AEOS staat voor gebruiksvriendelijk. Het is web-gebaseerd en intuïtief in gebruik. Hierdoor zijn medewerkers minder tijd kwijt aan administratie en maken zij minder fouten. U stelt medewerkers in staat zich te concentreren op andere taken en verbetert hun productiviteit.
intelligent toegangscontrolesysteem beheren? U bespaart kosten
U hoeft slechts 1 geïntegreerd platform te onderhouden voor al uw beveiligingsoplossingen. Dat betekent minder kosten. En wilt u iets veranderen, dan zijn complexe updates op verschillende controllers, servers en dure integraties overbodig. U hoeft alleen de nieuwe functionaliteiten te updaten.

Nieuwe wensen? U intelligent toegangscontrolesysteem past makkelijk aan

Uw beveiligingsbehoeften veranderen voortdurend. Uw organisatie groeit, uw huisvesting verandert, de beveiligingssector ontwikkelt, de regelgeving wijzigt. U past uw platform eenvoudig aan met de AEOS software, zonder hardware te vervangen. Hierdoor voldoet AEOS altijd aan uw beveiligingsbeleid. Terwijl toekomstige investeringen laag blijven.

Hoe Lamson u kan helpen

Lamson is een gecertificeerd partner van het Nederlandse bedrijf Nedap. Nedap is producent van meervoudig inzetbare toegangscontrole systemen. Zo kan Toegangscontrole geïntegreerd worden met het Nedap AEOS Platform, een op software gebaseerd securitymanagementsysteem. Lamson security is uw partner voor het in kaart brengen van uw beveiligingseisen en wensen en de implementatie hiervan. Neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten!

Wilt u meer weten over Toegangscontrolesystemen?

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Stel ons uw vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.


Cases

DEL MONTE PARKS CONVENIENTLY WITH NEDAP

Lees verder →

NOTTINGHAM PARK ESTATE CONVERTS TO ANPR

Lees verder →

Case: Kraft Heinz te Elst

Lees verder →

"Ik had enkele specifieke wensen voor dit project. Hier heeft Lamson uitstekend rekening mee gehouden. Het project werd vlot en vakkundig opgeleverd. Ook de service daarna is uitstekend!"

  —   Jeroen Wilmink,

Copyright (c) 2020 Lamson Group BV

Realisatie: Branding New