Header afbeelding

Toegangscontrole

Slimme Toegangscontrole en Toegangsbeheersystemen

Download Brochure

Toegangscontrolesysteem

Het bepalen van wie er toegang heeft tot gebouwen, ruimtes, parkeervoorzieningen, terreinen en kasten, oftewel een toegangscontrole systeem, is vaak de eerste barrière in de beveiliging van uw organisatie.

Waarom toegangscontrole en toegangsbeheer?

Met het afsluiten doormiddel van sloten kunt u uw gebouw en de ruimtes daar binnen beveiligen. Door gebruik van sleutels kunt u gebruikers autoriseren voor bepaalde ingangen en ruimtes.

Maar het gebruik van sleutels brengt een aantal risico’s met zich mee:

Als sleutels verloren, gestolen of niet teruggegeven worden betekend dit dat wellicht niet geautoriseerde personen gebruik kunnen maken van de doorgangen. In dat geval zullen de sloten en de bijhorende sleutels vervangen moeten worden.

Sleutels kunnen gemakkelijk en ongewenst gekopieerd worden waardoor andere gebruikers, waar u geen toezicht op heeft gebruik kunnen maken van de doorgangen.

Deuren worden uit gemak open gelaten waardoor de beveiliging omzeilt wordt.

Deze situaties kunnen voorkomen worden door gebruik te maken van elektronische toegangsbeheer. In plaats van een sleutelslot kan een paslezer gebruikt worden om met een toegangspas toegang te krijgen tot een gebouw of ruimte. Daarbij kan per persoon of groep personen bepaalt worden waar ze toegang toe hebben. Er kan gekozen worden voor een reeks aan technieken, zoals bijvoorbeeld een vingerafdruk scanner, handpalm scanner, NFC Toegangscontrole, RFID Toegangscontrole, elektronische cijfersloten of elektrisch cilinderslot.

Wanneer u bijvoorbeeld aan uw server en netwerk apparatuur denkt, dan is dit bij uitstek een gedeelte waar u een goede deurbeveiliging wilt. Onbevoegde toegang tot deze apparatuur kan uw bedrijfsvoering in gevaar brengen en personen toegang geven tot gevoelige informatie. Daarom wilt u zelf kunnen bepalen wie er wanneer toegang heeft tot deze ruimten of zelfs kasten. Onze systemen helpen u daarbij.

Controlepunten

In sommige gevallen is het wenselijk om fysieke barrières te hebben om beveiligde ruimtes afteschermen van de rest. Dit kan gerealiseerd worden met toegangscontrole systemen die elektronisch aangestuurd worden, zoals een tourniquet, slagboom, toegangspoort, deur of zelfs een lift. Een toegangscontrolesysteem kan deze aansturen, zelfs in combinatie met camerabewaking, alarminstallatie, tijdsregistratie systemen en intercomsystemen.

Wanneer ruimtes extra beveiligd moeten worden kan er zelfs als extra laag biometrische controle toegevoegd worden. Dit kunnen vingerafdrukscanners zijn, maar ook geavanceerdere technieken als gezichtsherkenning. 

Kortom, toegangscontrole kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als nodig is voor uw organisatie.

Met onze toegangscontrolesystemen bent u in staat om:

 • Zelf te bepalen wie op welk tijdstip toegang heeft tot uw gebouw of ruimte binnen het gebouw;
 • Te bepalen wie er gebruik mag maken van uw parkeervoorzieningen;
  Bezoekers te registreren en hun bewegingsvrijheid binnen uw gebouw te beheren;
 • Urenregistratie te koppelen aan het toegangscontrolesysteem wanneer er gebruik gemaakt wordt van tijdregistratie.

Wat brengt een intelligent toegangscontrole systeem

Met het beveiligingsplatform AEOS van Nedap Security Management regelt u de toegang tot vrijwel alles. Deuren, liften, lockers, kopieerapparaten: wat u ook wilt. Uniek aan AEOS is dat u autorisaties toekent aan personen en voertuigen in plaats van aan toegangspassen. Dit is sneller, makkelijker en reduceert fouten aanzienlijk. Bovendien koppelt AEOS autorisaties automatisch op basis van vooraf omschreven kenmerken. Zoals afdeling, leeftijd en functie. Veranderen medewerkers bijvoorbeeld van kantoorlocatie, dan wijzigen hun toegangsrechten vanzelf mee.

Het intelligent toegangscontrolesysteem groeit mee met uw onderneming. Besluit u later bijvoorbeeld ook printers of liften te beheren met AEOS? Of wilt u in de toekomst uw bezoekersmanagement verder professionaliseren? Allemaal geen probleem. U kunt altijd probleemloos toegangsfuncties wijzigen en uitbreiden. Met een paar muisklikken past u eenvoudig de toegangscontrole aan uw wensen aan. 

Bovendien breidt u AEOS eenvoudig uit met andere beveiligingsfuncties, zoals cameratoezicht en inbraakdetectie. 

Het Nedap AEOS systeem wordt continu doorontwikkeld en ge-optimaliseert.

Hierdoor profiteert u van (veiligheid) updates en nieuwe functionaliteiten .

Zo groeit AEOS ook na aanschaf mee met ontwikkelingen in de markt en veranderingen binnen uw organisatie.

Hoe Lamson u kan helpen

Lamson is een gecertificeerd partner van het Nederlandse bedrijf Nedap. Nedap is producent van meervoudig inzetbare toegangscontrole systemen. Zo kan Toegangscontrole geïntegreerd worden met het Nedap AEOS Platform, een op software gebaseerd securitymanagementsysteem. Lamson security is uw partner voor het in kaart brengen van uw beveiligingseisen en wensen en de implementatie hiervan. Neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten!

Wilt u meer weten over Toegangscontrolesystemen?

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Stel ons uw vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.


  Cases

  Museum Catharijneconvent

  Bekijk deze case

  Nuborgh College

  Bekijk deze case

  Winkelcentrum Bisonspoor

  Bekijk deze case

  "Ik had enkele specifieke wensen voor dit project. Hier heeft Lamson uitstekend rekening mee gehouden. Het project werd vlot en vakkundig opgeleverd. Ook de service daarna is uitstekend!"

    —   Jeroen Wilmink,

  Bel +31 (0)30-693 45 80 of laat ons contact opnemen met u.

  Bel mij terug

  Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.

  Mail ons

  Stel uw vraag direct aan een van onze specialisten via de chat.

  Chat nu via WhatsApp
  Copyright (c) 2023 Lamson Security Systems
  Realisatie: Branding New